Veikbords Latvijā 2023. Parunāsim par glābšanas vestēm.
 

Имя

Телефон

Комментарий

 

Veikbords Latvijā 2023. Parunāsim par glābšanas vestēm.

Veikbords Latvijā 2023. Parunāsim par glābšanas vestēm.

Nolēmi iepriecināt sevi un iegādāties personīgo glābšanas vesti veikbordam vai braucienam ar SUP dēļiem? Šajā emuārā mēs centīsimies īsi un skaidri izskaidrot, kas jums ir jāiegādājas un kas jāmeklē.

Glābšanas vestes galvenais mērķis ir noturēt sportistu virs ūdens, jo drošība uz ūdens ir prioritāte.

Veikbords ir enerģiju patērējoša aktivitāte, un ķermeņa nogurums nāk diezgan ātri. Tāpēc veikbords vai SUP brauciens bez glābšanas vestes ir stingri aizliegta.

Otrs galvenais glābšanas vestes uzdevums ir aizsardzība pret ūdens ietekmi un konstrukcijām. Veste labi pasargā ķermeni no frontāliem kritieniem uz priekšu pa ūdeni un palīdzēs izvairīties no traumām neveiksmīgu kritienu laikā uz tramplīniem un slaideriem.

Kāda izmēra vestei jābūt?

Ja jums ir profesionāla sporta tipa veste no laba zīmola, tad vestei ir jāsavelk aizmugure, lai tā nekarājas un brīvi neatbalstās uz kakla. Šādas vestes parasti ir izgatavotas no neoprēna, un tām ir iespēja izstiepties un iegūt elastīgu formu ūdenī.

Neoprēna vestes parasti izmanto progresīvāki braucēji, kuri veic trikus uz ūdens un konstrukcijām. Ja veste ir klasiska stila, universāla izmēra ar aizdarēm, tad jāpērk blīvākas, bet tā, lai nav apgrūtināta elpošana. Tas ir, veste nedrīkst pievilkt ķermeni krūškurvja zonā un traucēt brīvu elpošanu. Klasiskās vestes parasti ir izgatavotas no neilona un nemaz neizstaipās. Vairāku izmēru neilona vestes ir visizplatītākās SUP dēļu nomās Rīgā un visos veikparkos.

Klasiskās neilona vestes valkā iesācēji, jo viņiem nav izvirzītas augstas prasības un glābšanas veste netraucē iesācējiem veikt sarežģītus trikus uz ūdens.

Kā pārbaudīt, vai esi izvēlējies sev pareizo izmēru?

Viss ir ļoti vienkārši, jāskatās, lai veste pieguļ pie ķermeņa, nesaburzās mugurā, un pavelkot uz augšu, veste viegli glābjas un brīvi neatbalstās pret kaklu.

Kā novilkt vesti pēc brauciena?

Profesionālās neoprēna vestes ir divu veidu ar un bez rāvējslēdzējiem. Ja nav zibens, tad pēc brauciena ar veikbordu vēlams lūgt kādu, kas palīdz novilkt glābšanas vesti, uzmanīgi, bez raustīšanas un steigas.

Mūsu veikparkā Rīgas centrā iespējams iznomāt gan klasiskās, gan profesionālās vestes veikbordam un SUP dēļiem.

* Neoprēns ir elastīgs mīksts materiāls, pasargā no ūdens, viens no gumijas veidiem.

* Neilons - taustei patīkams audums, praktiski nestaipās, nodilumizturīgs.

 

KONTAKTI

Balasta dambis 13, Rīga, LV-1048
Rezervē laiku, zvanot +(371) 20151295

Katru dienu no 8.00 līdz 22.00
(vai līdz pēdējam klientam)

Zeon SIA
Reģistrācijas Numurs: 40003966549
A/S "SEB Banka"
Norēķinu konts: LV60UNLA0050024523893